V okviru projekta Podjetništvo od blizu smo gostili študente z Višje strokovne šole Brežice

V podjetju Soltec smo nedavno gostili obetavne študente Višje strokovne šole Brežice v okviru projekta “Podjetništvo od Blizu”, ki ga organizira Business Club Slovenia. Srečanje je potekalo v duhu izmenjave znanj in izkušenj ter spodbujanja mladih k podjetniškemu razmišljanju.

Našim gostom smo predstavili pestro paleto produktov in storitev, ki jih ponujamo, ter z njimi delili vpogled v dinamično področje našega delovanja. Pogovarjali smo se o pomenu podjetij za lokalno okolje ter izpostavili ključne razloge, kako se v podjetju Soltec zavedamo pomena sodelovanja z lokalnim okoljem.

Prvič, lokalno sodelovanje krepi povezave in odnose z lokalno skupnostjo S tem ne le gradimo trdne temelje za trajnostno poslovanje, ampak tudi prispevamo k razvoju lokalne skupnosti in izboljšanju kakovosti življenja v njej.

Drugič, sodelovanje z lokalnimi institucijami, kot so izobraževalne ustanove, omogoča aktivno vključevanje mladih v poslovni svet. S tem prispevamo k oblikovanju naslednje generacije podjetnikov in strokovnjakov.

Tretjič, zavedamo se, da smo del širše skupnosti, in odgovornost do nje jemljemo zelo resno. Smo pomembna vez med lokalnim in globalnim in tako prispevamo k trajnostnemu razvoju, podpiramo lokalne projekte, v skupnost pa vnašamo ideje, ki jih prinašamo od drugod in tako gradimo boljšo prihodnost za vse.

Poleg predstavitve podjetja smo študentom pripravili tudi interaktivno delavnico o prodaji. Spoznali so naše CRM orodje, se seznanili z postopkom prodaje in si ogledali, kako delamo ponudbe. Poseben poudarek smo namenili inovaciji v naši ponudbi – QR kodi, ki strankam omogoča ogled 3D-modela pergole preko pametnih naprav. Z VR-tehnologijo lahko stranke virtualno postavijo izdelek na svojo teraso in si predstavljajo, kako bo videti končan projekt.

V podjetju Soltec cenimo priložnost, da lahko sodelujemo s študenti in mladimi ter jih navdušujemo za tehnologijo, razvoj, prodajo in podjetništvo na splošno. Verjamemo, da je vlaganje v izobraževanje in mentorstvo ključno za oblikovanje uspešne in trajnostne prihodnosti. S svojim sodelovanjem z Višjo strokovno šolo Brežice in Business Club Slovenia želimo spodbuditi nadaljnje projekte, ki bodo kreirali most med izobraževalnimi institucijami in poslovnim svetom.