Soltec bioklimatska pergola

Soltec bioklimatska pergola

Čarobni trenutki v zavetju vaše terase

“Kot bi sedeli pod drevesom.” Tako naše stranke opisujejo prijetne temperature pod Soltec bioklimatsko pergolo, kjer zaradi posebnih patentiranih lamel ves čas kroži svež zrak in ustvarja čisto svojo bioklimo.

Bioklimatska pergola je odlična rešitev za vse, ki želite ustvariti svež in prijeten dodaten bivalni prostor na svoji terasi ali vrtu. Njena modularna zasnova omogoča individualno prilagojene velikosti in postavitve na še tako zahtevne lokacije. Čaka pa vas še velika izbira barv, stranski ZIP roloji, drsne plošče v različnih izvedbah, steklene stene, vgrajene lučke, ogrevanje in celo zvočniki.

Preberite več o tem, kako lahko Soltec bioklimatska pergola spremeni vašo teraso ali vrt v popoln zunanji prostor za sprostitev in druženje v vseh letnih časih.

Soltec Bioklimatska pergola ob bazenu
Soltec bioklimatska pergola in jacuzzi

Kako lahko Soltec bioklimatska pergola ustvarja popolno klimo na terasi v različnih vremenskih pogojih?

Naša bioklimatska pergola je izdelana tako, da zagotavlja zaščito pred vremenom v vseh letnih časih. To smo dosegli s patentiranimi vrtljivimi lamelami. Te s svojo edinstveno obliko in različnimi položaji omogočajo, da lahko sami nadzorujete svetlobo, osenčenost in temperature pod pergolo. Ker razumemo vreme in vaše potrebe po estetsko urejeni okolici, so naše bioklimatske pergole vzdržljive in prilagojene naravnim pogojem na vaši lokaciji. Vsaka pergola je namreč izdelana glede na količino in vrsto padavin v vašem kraju in prilagojena vetrovom. Kljub temu je vsaka pergola elegantna in lahka, da se nemoteče vključi v vaš ambient. Tako lahko pod svojo bioklimatsko pergolo uživate v deževni pomladi, vročem poletju, vetrovni jeseni ali sneženi zimi.

Dodatna oprema, med katero lahko izbirate, vam olajša vsako vremensko nepriliko.

Zaščita pred soncem

Zračenje

Regulacija temperature

Zaščita pred dežjem, odvajanje odvečne vode

Stabilnost v vetru

Zaščita pred snegom

Soltec bioklimatska pergola pomlad
Soltec bioklimatska pergola poletje
Soltec bioklimatska pergola jesen
Soltec bioklimatska pergola zima
Izberite svojo pergolo

Soltec bioklimatska pergola je drugačna

Kaj je pergola? Ni vsak nadstrešek pergola in ni vsaka pergola Soltec bioklimatska pergola. Da bi ustvarili dodaten bivalni prostor, ki ga lahko uporabljate vse dni v letu in v različnih vremenskih pogojih, smo morali poiskati rešitve izven okvirjev.

Patentirana lamela

S svojo edinstveno obliko in položajem ustvarja bivalne pogoje po vaših željah in zagotavlja vodotesno streho.

Individualna zasnova

Ko tipske rešitve ne delujejo, lahko Soltec bioklimatska pergola izkoristi vsak centimeter vašega prostora, ne da bi pri tem ovirala čudovit razgled.

Dodatna oprema

ZIP roloji, leseni ali stekleni paneli, vgrajene luči, ogrevanje, glasba in daljinsko upravljanje so le nekatere izmed možnosti.

Oblikovana in izdelana v Sloveniji

Z lastnim razvojem in proizvodnjo poskrbimo, da je izdelek popoln in natančno prilagojen vam.

Stopite v stik z nami

Izberite svojo pergolo

Pošljite povpraševanje

5 modelov Soltec bioklimatske pergole

S petimi različnimi modeli pergole lahko glede na potrebne dimenzije dosežete najugodnejše razmerje med ceno in nosilnostjo, vse do 40 m2 pokrite površine. Dimenzije pergole pa so odvisne tudi od lokacije in količine padavin, zato vam bodo pri izbiri pomagali naši svetovalci.

NOVO: Cabrio bioklimatska pergola

Soltec Cabrio bioklimatska pergola združuje privlačen videz z izjemno funkcionalnostjo.

Cabrio bioklimatsko pergolo odlikuje inovativen sistem zlaganja lamel. Z gladkim drsenjem se lamele popravijo na stran in vam odprejo neoviran pogled na nebo. Ta edinstvena funkcija vam omogoča panoramski razgled, kadar koli si to zaželite. Vaša terasa pa se tako spremeni v zračen prostor, povezan z naravo.

Poleg tega naša napredna tehnologija omogoča vrtenje lamel do 160 stopinj. To vam omogoča, da najdete popolno ravnovesje med soncem in senco ter mikroklimo pod pergolo prilagodite svojim potrebam. Predstavljajte si, da uživate v sončnem popoldnevu, da imate bralni kotiček v senci ali  da večerjate v soju zvezd – vse to v udobju in vsestranskosti vaše Cabrio bioklimatske pergole.

Različne namestitve Soltec bioklimatske pergole

Glede na obliko zgradbe lahko izdelamo pergolo, ki bo popolnoma ustrezala vašim potrebam. Soltec bioklimatske pergole niso standardne, pač pa lahko imajo različne oblike, poljubno število stebrov, lamele pa lahko namestimo pravokotno na zid ali vzporedno z njim. Vse to je odvisno tudi od usmerjenosti objekta in pergole glede na strani neba. Katera od njih je najbolj podobna vaši terasi?

Da lahko izberemo pravi model Soltec bioklimatske pergole, potrebujemo naslednje podatke:

  • dimenzije terase (širina x dolžina)
  • fotografijo terase, da določimo tip pergole
  • lokacijo montaže, da pravilno ovrednotimo cene meritev, transporta in montaže
Izpolnite kontaktni obrazec

Še več udobja z dodatno opremo

Ustvarite zunanjo kuhinjo za vse letne čase, kotiček za večerno druženje, senco ob bazenu, letni kino ali zavetje pred jesenskim mrazom. Naša modularna zasnova pergol Soltec vam omogoča številne dodatne možnosti, da ustvarite popolno teraso za svoj dom. Lahko izbirate med prilagojenimi velikostmi in veliko izbiro barv, na voljo pa je tudi dodatna oprema, kot so ZIP roloji in drsne plošče v različnih izvedbah, steklene stene, vgrajene lučke, ogrevanje in zvočniki. Imate še kakšno idejo?
Soltec bioklimatksa pergola dodatna oprema
Soltec bioklimatska pergola aplikacija
Odkrijte dodatno opremo

Bioklimatska pergola & zunanja kuhinja

Popoln par

Stranke nam zaupajo že več kot 25 let

Strokovnjaki za senčenje že od 1998

Celovite rešitve za okolico doma ali poslovne zgradbe

Proizvajalci arhitekturnih rešitev za senčenje večjih zgradb

Pomoč in podpora uporabnikom

Podjetje Soltec Dobova

Reference

Še vedno razmišljate, ali je Soltec bioklimatska pergola prava rešitev za vaš dom ali počitniško hiško? Oglejte si galerijo naših uspešno izvedenih projektov in poiščite navdih za svojo teraso, balkon ali poslovni prostor.

Za vsako stranko najdemo popolno rešitev, ki se kot ulita prilega njihovim željam in potrebam.

Ustvarite pergolo po svojem okusu

Prenesite brezplačen katalog!

Soltec bioklimatska pergola
Image katalog

Pogosta vprašanja in odgovori

Pergola je konstrukcija iz tramov in stebrov, katere funkcija je ustvarjati senco na zunanjih površinah. Narejena je lahko iz različnih materialov: kamna, betona, lesa ali kovine.

Bioklimatska je tista pergola, katere streha je sestavljena iz vrtljivih aluminijastih lamel, ki poleg regulacije svetlobe omogočajo kroženje zraka. Tako se ustvarja mikroklima, prijetna za bivanje pod pergolo. To pomeni, da boste pod pergolo imeli ves čas prijetno temperaturo, ravno prav svetlobe, nadzorovali pa boste lahko tudi osenčenost in se zavarovali pred vetrom.

Ko so lamele zaprte, pergola ne prepušča vode. V kombinaciji z EPDM gumo, primerno za zunanjo uporabo in prekrivnim profilom lamele zagotavljamo vodotesnost lamel.

Načeloma gradbeno dovoljenje za tovrstno konstrukcijo ni potrebno. Vseeno pa priporočamo, da to preverite pri lokalni upravni enoti.

Pri nakupu pergole in zaključku montaže boste prejeli tudi navodila za uporabo in vzdrževanje, ter garancijsko izjavo. Osnovno čiščenje produkta je priporočeno in ga izvajate sami po navodilih. Predvsem je zelo pomembno, da je žleb prehoden, da so lamele očiščene, ter da ni ovir na strehi, ki bi lahko poškodovale lamelo pri zapiranju. Vzdrževanje oziroma letni servis izvaja samo pooblaščena oseba.

Priporočamo, da so lamele pozimi rahlo priprte, da se pri zmrzovanju med seboj ne sprimejo. Različni modeli pergol glede na dimenzije ponujajo različno nosilnost. Od tega je odvisno, ali je v primeru snega lamele potrebno odpreti ali ne. Pri pergolah z nižjo nosilnostjo priporočamo, da se lamele odprejo, s tem preprečimo nabiranje snega na strehi in posledično morebitne poškodbe zaradi prevelike obtežbe. Pergolo je potrebno redno pregledovati. Če bi v primeru zmrzali prišlo do kakšnih vidnih sprememb in poškodb, je to potrebno sporočiti proizvajalcu ali pooblaščenemu distributerju.

Produktna linija Agava SL je sestavljena iz aluminijaste konstrukcije, lamele pa so iz aluminija. Material in dimenzije elementov izberemo glede na velikost pergole in glede na okolje, v katerem bo postavljena.

Postopek naročanja se vedno začne s poslanim povpraševanjem, ki vsebuje vse potrebne podatke za izdelavo uradne ponudbe. Vedno sledi telefonski pogovor, lahko pa se tudi osebno naročite za sestanek v podjetju ali pri vas. Po zadnjih usklajevanjih se ponudbo potrdi z avansnim plačilom. Ob naročilu se plača 50 % avansa, ostalih 50% se plača 5 dni pred montažo.

Od plačila prvega avansa in potrjenih tehničnih detajlov, je rok za dokončanje proizvodnje od 4 do 6 tednov. V času izdelave pergole se določi tudi termin montaže.

Pri bioklimatski pergoli je 5 let garancije na konstrukcijo in 2 leti na elektronsko opremo ter komponente.

Poleg bioklimatske pergole sta v naši ponudbi še nadstrešek za avto Soltec Carport in stekleni nadstrešek za različne namene Soltec Glassport. Vsi trije se med seboj vizualno dopolnjujejo in tako ustvarijo enovit videz okolice vašega doma.