Svet Soltec pergole Agava.

Prilagodljiva. Elegantna. Izdelana v Sloveniji.

Čarobni trenutki v zavetju vaše terase.

Si želite ustvariti dodaten življenjski prostor na svoji terasi? Želite zavetje, kjer boste spili jutranjo kavo, medtem ko vas bodo po obrazu nežno božali sončni žarki? Iščete varno igralnico za otroke? Želite zunanji prostor za druženje, kjer boste uživali s prijatelji? Morda potrebujete dodaten prostor za učenje, delo, telovadbo? Ali pa želite le prijeten kotiček za sprostitev v vseh letnih časih?

Dobrodošli v svetu Soltec pergole Agava.

Strokovnjaki za senčenje od leta 1998

Naši izdelki združujejo več kot 20 let izkušenj na področju inovativnih rešitev senčenja.

Proizvajalec bioklimatskih pergol

Pergole Soltec so izdelane v Sloveniji.

Neskončne možnosti personalizacije

Vsaka Soltec bioklimatska pergola je izdelana po vaših željah in merah vaše terase.

Vodotesna streha

Patentirane vodotesne lamele zagotavljajo (100-odstotno) vodotesnost strehe.

Najlepši domovi si zaslužijo več kot le tipske rešitve.

Pot do Soltec pergole Agava se začne tako, da se v celoti posvetimo vam in vašim željam. Vsako pergolo izdelamo po naročilu, z mislijo na to, kaj bo naredilo vaše življenje bogatejše.

Pričakujete lahko minimalistično, estetsko oblikovano pergolo brez vidnih spojev in vijakov. Narejena je iz trajnostnih materialov – le iz aluminija in inoxa. Da lahko nadzorujemo njeno kakovost, je pergola v celoti izdelana v Sloveniji. S to skrbjo smo postali vodilni proizvajalec pergol v regiji, kar potrjuje že več kot 5000 osenčenih teras po vsem svetu.

Pergole Soltec so estetsko dovršene, brez vidnih spojev ali vijakov. Minimalistično se bodo ujele z vašim domom.

Smo edini na trgu, ki ponujamo bioklimatske pergole velikih dimenzij.

Soltec pergole so narejene iz najbolj trajnih in obstojnih materialov. 

Široka paleta dodatne opreme. 

Zaščita pred soncem

Zračenje

Regulacija temperature

Zaščita pred dežjem, odvajanje odvečne vode

Stabilnost v vetru

Zaščita pred snegom

Kaj pa naredi naše pergole res čarobne? Njihova supermoč je, da se spremenijo v skoraj vse, kar si želite.

S Soltec bioklimatsko pergolo Agava vsak dan ustvarjate nov zunanji prostor, ki vas navdušuje, v njem pa lahko uživate vse leto. Bioklimatska pergola  zagotavlja prijetno senco v vročih dneh, vas ščiti pred dežjem in vetrom, v zimskem času pa greje.

Še več udobja z dodatno opremo.

Ponujamo največ dodatne opreme na trgu. Si želite dodatne sence? Pergoli dodamo aluminijaste ali lesene panele. Želite pod pergolo ob večerih brati? Dodamo LED luči, integrirane v lamele, ki pod pergolo omogočajo bralno svetlobo. Bi radi pergolo upravljali preko pametnega telefona? Ni problema, naložite si aplikacijo in svojo pergolo boste lahko upravljali iz vseh koncev sveta. Vas skrbi močan veter? Pergoli bomo dodali senzor za veter, tako da boste vedno brez skrbi.

Imate pod pergolo prelepo sedežno garnituro, za katero ne želite, da jo kdajkoli zmoči dež? Dodamo še senzor za dež in pergola se bo v primeru dežja samodejno zaprla. Pred radovednimi pogledi sosedov in komarji boste zaščiteni z ZIP roloji, lahko pa postanejo tudi filmsko platno za zunanji kino. Na voljo so tudi zvočniki. Z njimi se pergola hitro spremeni v plesišče. Če pergoli dodamo še steklene panele in grelnik, pa postane dodaten prostor, uporaben v vseh letnih časih.

Odkrijte dodatno opremo

NAŠA POSEBNA REŠITEV: Soltec bioklimatska pergola s sistemom Glassport!

Preverite več

Različne namestitve pergole

Pergola Agava Patent

Posebej oblikovane lamele so sestavni del bioklimatske pergole Agava. Izdelane so iz ekstrudiranega aluminija, patentirane in zaščitene so s patentom št. SI 24401 A.

Več o patentu

Reference

Vse reference

Več kot 5000 montiranih pergol

Do danes smo montirali že več kot 5000 Soltec pergol.

Od leta 2012

Takrat je bila patentirana lamela in montirana prva pergola Agava.

V 25 državah

Soltec pergole varujejo terase v 25 državah.

Naše stranke nam zaupajo!

Christian, Avstrija

Pozdrav iz Avstrije! Najlepša hvala za včerajšnjo montažo pergole. Ekipa je bila pri delu zelo natančna in skrbna. Zahvaljujemo se vam za celoten postopek – vsekakor bomo z veseljem priporočili vaše podjetje.

Vesna, Hrvaška

Soltec Agava se je izkazala kot odlična rešitev za našo teraso. Vse pohvale za dizajn, rešitev in predvsem za strokovnost celotne ekipe – od prvih stikov do zahtevne montaže. Bravo in hvala za čudovite prihodnje trenutke pod pergolo Agava!

Andrea, Slovenija

Pergolo Soltec Agava imamo od aprila 2021. Pri pergolah Soltec nam je najbolj všeč, da ni vidnih vijakov, česar nam drugi ponudniki pergol niso ponudili. Všeč nam je tudi to, da je Soltec slovenski proizvajalec in da lahko z njim pridemo v stik v najkrajšem možnem času. Odločili smo se za pergolo s steklom, ki nam omogoča, da tudi v hladnejših mesecih kar najbolje izkoristimo dnevno svetlobo. Storitev in izdelek sta 10/10 in z veseljem vas priporočam naprej!

Presenite si brezplačni katalog!

Soltec bioklimatska pergola Agava
Lifestyle Katalog

Pogosta vprašanja in odgovori

Bioklimatsko pergolo Agava smo razvili in proizvajamo v Sloveniji, v podjetju Soltec, v Dobovi. Že več kot 20 let se ukvarjamo z razvojem in lastno proizvodnjo sodobnih senčil, dinamičnih fasad in balkonov. Od leta 2013 razvijamo in izdelujemo bioklimatske pergole, v letu 2020 pa smo liniji “Soltec outdoor” dodali tudi Carport – nadstrešek za avtomobil.

Bioklimatska je pergola, katere streha je sestavljena iz vrtljivih aluminijastih lamel, ki poleg regulacije svetlobe omogočajo kroženje zraka. Tako se ustvarja mikroklima, prijetna za bivanje pod pergolo.

Vodotesne strešne lamele, ki so iz ekstrudiranega aluminija, se vrtijo in omogočajo odpiranje in zapiranje. S tem uravnavajo senčenje in izpostavljenost soncu. Lamele so zaščitene s patentom SI 24401 A že od leta 2013.

Po zaključku montaže prejmete garancijo in navodila za uporabo. Pri nakupu pergole boste prejeli tudi Navodila za uporabo in vzdrževanje, ter garancijsko izjavo. Osnovno čiščenje produkta je priporočeno in ga izvajate sami po navodilih. Predvsem je zelo pomembno, da je žleb prehoden, da so lamele očiščene, ter da ni ovir na strehi, ki bi lahko poškodovale lamelo pri zapiranju. Vzdrževanje oziroma letni servis izvaja samo pooblaščena oseba.

Priporočamo, da so lamele pozimi rahlo priprte, da se pri zmrzovanju med seboj ne sprimejo. Različni modeli pergol glede na dimenzije ponujajo različno nosilnost. Od tega je odvisno, ali je v primeru snega lamele potrebno odpreti ali ne. Pri pergolah z nižjo nosilnostjo priporočamo, da se lamele odprejo, s tem preprečimo nabiranje snega na strehi in posledično morebitne poškodbe zaradi prevelike obtežbe. Pergolo je potrebno redno pregledovati. Če bi v primeru zmrzali prišlo do kakšnih vidnih sprememb in poškodb, je to potrebno sporočiti proizvajalcu ali pooblaščenemu distributerju.

Ko so lamele zaprte, pergola Agava ne prepušča vode. V kombinaciji z EPDM gumo, primerno za zunanjo
uporabo in prekrivnim profilom lamele zagotavljamo vodotesnost lamel.

Po standardu EN 13561 so vse pergole Agava certificirane za odpornost vetra skladno z vetrnim razredom 3 do 49 km/h. Naše pergole so sicer zasnovane tako, da vzdržijo tudi višje obremenitve vetra vse do 120 km/h. A je potrebno upoštevati, da morajo biti v primeru močnega vetra lamele vedno v odprti poziciji. V primeru vetrnih ekstremov svetujemo nakup vetrnega senzorja, ki lamele ob močnih vetrovih odpre.

Pergola je lahko montirana kot samostoječa, lahko pa je tudi montirana v steno in nato podprta z dvema stebroma. Lahko se tudi vgradi v že obstoječo betonsko konstrukcijo ali v leseno oz. železno podkonstrukcijo. V tem primeru strebrov ne potrebujemo, s tehnično dovršeno in prilagojeno rešitvijo pa uredimo odtok vode.

Da, velika prednost lamelne strehe je, da lahko z obračanjem lamel reguliramo dnevno svetlobo. Sončni žarki prehajajo skozi streho vedno pod kotom in nam omogočajo nastavitev idealne svetlobe. Tako nimamo več težav z motečo direktno svetlobo. Stranske poglede lahko zastiramo z ZIP roloji, ki prepuščajo manj svetlobe, ali drsnimi paneli, ki omogočajo večji pretok dnevne svetlobe.

Da, velika prednost lamelne strehe je, da lahko z obračanjem lamel reguliramo dnevno svetlobo. Sončni žarki prehajajo skozi streho vedno pod kotom in nam omogočajo nastavitev idealne svetlobe. Tako nimamo več težav z motečo direktno svetlobo. Stranske poglede lahko zastiramo z ZIP roloji, ki prepuščajo manj svetlobe, ali drsnimi paneli, ki omogočajo večji pretok dnevne svetlobe.

LED luči so integrirane v vrtljive lamele. LED trakovi so lahko dolgi od 0,5 m do 1,5 m in tako z opcijo prilagajanja jakosti svetlobe optimalno razsvetlite vašo teraso tudi zvečer.

Načeloma gradbeno dovoljenje za tovrstno konstrukcijo ni potrebno.

S svojim sistemom smo zelo prilagodljivi in vedno najdemo primerno rešitev. Glede na vašo teraso in želje, poiščemo rešitev med izborom 5 modelov pergol in postavitev pergole optimiziramo glede na velikost terase/ balkona, pričakovane nosilnosti in dodatne opreme.

V primeru, da voda zastane v lamelah zaradi kakšne ovire ali drugega razloga, to ni težava za delovanje pergole. V kolikor obstaja sum, da se voda zadržuje v lameli, naredimo pomik lamel za cca 15 %. Po tem bo voda v 30 sekundah odtekla po vodnem kanalu v lamelah v odtočni kanal.

Prav vsaka lamela ima svoj odtočni kanal, voda pa iz lamel odteka skozi kanale, integrirane v okvir in od tu skozi skrite vodne utore v stebre konstrukcije.

Imamo 4 standardne barve in več kot 1400 dodatnih možnosti RAL barv.

Pergoli lahko namestimo dodatne grelne IR panele. En grelec pokriva do 15 m2. Sicer sama konstrukcija ni tesna, kar pomeni, da je ni možno povsem zapreti, zrak skoznjo vedno prehaja.

Bioklimatske pergole ne moremo enačiti z zimskim vrtom. Pergola ima funkcijo prezračevane terase, ki omogoča bioklimo, omogoča kroženje zraka, ter preprečuje pregrevanje. Z dodatno opremo se lahko uporablja v vseh letnih časih.

Naročanje & dobava & montaža

Postopek naročanja se vedno začne s poslanim povpraševanjem, ki vsebuje vse potrebne podatke za izdelavo uradne ponudbe. Vedno sledi telefonski pogovor, lahko pa se tudi osebno naročite za sestanek v podjetju ali pri vas. Po zadnjih usklajevanjih se ponudbo potrdi z avansnim plačilom. Ob naročilu se plača 50 % avansa, ostalih 50% se plača 5 dni pred montažo.

Od plačila prvega avansa in potrjenih tehničnih detajlov, je rok za dokončanje proizvodnje od 8 do 10 tednov.
V času izdelave pergole se določi tudi termin montaže.

Montaža traja od šest do osem ur, če so izvedbe standardne. Pri kompleksnejših montažah pa sta potrebna tudi do dva delovna dneva.

Pripravljeno morate imeti betonirano ploščo ali ustrezen betonski temelj 40/40/80 cm za fiksiranje naše konstrukcije v tla, ter dovod za elektriko.

Montaža je na ponudbi posebej prikazana in ni v ceni proizvoda.

Ob vplačilu avansa, torej še pred proizvodnjo, meritve na lokaciji opravijo usposobljeni merilci.

Naprej naredimo analizo s ciljem, da ugotovimo, kje je težava in zakaj je do težave prišlo. Nato le-to predstavimo vam in vas obvestimo, ali so s tem povezani tudi stroški.

Razstavne modele si ob predhodni najavi lahko ogledate v podjetju Soltec v Dobovi. Poleg naše proizvodne hale imamo razstavljene različne modele pergol in nadstreškov za avtomobile z dodatno opremo. Dobrodošli pri nas!

Bioklimatska pergola Agava je izdelana po vseh potrebnih EN standardih.

Pri Bioklimatski pergoli Agava je 5 let garancije na konstrukcijo in 2 leti na elektronsko opremo ter komponente.

Pri nakupu Bioklimatske pergole Agava se lahko odločite za pester izbor dodatne opreme.
V vrtljive lamele vam lahko vgradimo LED luči. Jakost svetlobe lahko prilagajate glede na vaše želje oziroma vzdušje, ki ga želite ustvariti.
Pergolo lahko opremite tudi z IR grelci, s pomočjo katerih boste pod pergolo uživali tudi v hladnejših večerih. Pergoli lahko namestite tudi senzorje za dež in veter. Lamele se bodo tako v primeru dežja samodejno zaprle in odprle v primeru vetra.
V pergolo lahko namestimo tudi zvočnike, ki jih upravljate preko Bluetooth povezave.

Da, vizualno in dodatno zaščito omogočajo drsni paneli. Plošče, ki so del dodatne opreme, lahko namestite v stalen položaj, ali jih premikate glede na želeno senco in zračenje. Najpogostejše uporabljena in iz naše stani priporočana materiala sta les in aluminij.

Da, če želite Bioklimatsko pergolo Agava elegantno zapreti in pri tem ohraniti razgled, so stekleni paneli odlična rešitev. Pergolo zasteklite, jo dodatno zaščitite in pri tem ohranite pogled na okolico.

Da, motorizirani vertikalni ZIP roloji, so odlična rešitev za dodatno zaščito pred dežjem, vetrom in žuželkami. Omogočajo vizualno zaščito ter ponujajo dodatno senco.

Da, v podjetju Soltec proizvajamo različne drsne panele in ZIP rolo senčila za raznolike vrste uporabe.

Made in Slovenia, EU, fully certified

In order to ensure optimal quality, the Soltec bioclimatic pergola Agava complies with the following Eurocode EN:

EN 1990 standards: Bases of constructions’ designs
EN 1991: Impacts on constructions
EN 1991-1-1: General impacts – Density, own weight, useful building ballasts
EN 1991-1-3: General impacts – Snow ballast
EN 1991-1-4: General impacts – Wind ballast
EN 1991-1-5: General impacts – Thermal impact
EN 1993: Designing steel constructions
EN 1998: Designing earthquake-resistant constructions
EN 1999: Designing aluminum constructions
EN 1090: Implementation of steel and aluminum constructions
EN 13561: External blinds. Required properties, including safety
EN 60335-1: Household and similar electric appliances – Safety – part 1
EN 60335-2-97: Household and similar electric appliances. Safety.