Cena nadstreška za avto

Nadstrešek za avto: Kakšne so cene na trgu?

Nadstrešek za avto pred moderno hišo

Podnebne spremembe že močno vplivajo na naše navade, saj je vreme vse bolj nepredvidljivo, vremenski pojavi pa vse bolj ekstremni. Ti obsegajo tako izjemno visoke temperature, nenadne nalive, toče in zmrzali. In kar je še bolj zaskrbljujoče – vse to lahko izkusimo le v nekaj dneh. Tako vreme postavlja velike izzive pred lastnike vozil. Nadstrešek za avtomobile je tako pomembna rešitev za zaščito avtomobila, motorja, koles ali skiroja pred kapricami narave. Toda, kakšna je cena nadstreška za avtomobil? V tem članku predstavljamo dejavnike, ki vplivajo na ceno nadstreška in odgovarjamo, kjer se vrtijo cene pri podjetju Soltec.

Carport za en avto

Kaj vpliva na ceno nadstreška za avto

Sodobne in vsestranske rešitve za zaščito avtomobila so vse bolj iskane, pri izbri nadstreška za avto pa je cena kljub vsemu velikokrat ključni dejavnik pri odločanju. Vendar pa je pomembno razumeti, da cena nadstreška ni zgolj številka, temveč rezultat več dejavnikov, ki vplivajo na končni izdelek. Na ceno nadstreška za avto najbolj vplivajo:

Velikost nadstreška

Ena od ključnih spremenljivk, ki vpliva na ceno nadstreška, je njegova velikost. Če želimo zaščititi en avto, lahko začnemo z velikostjo 3140×6000 mm. Pri tem je dovolj, da ima nadstrešek 4 stebre. Dolžino pa lahko z dodatnim stebrom podaljšamo na 7 metrov.

Večji nadstrešek bo običajno zahteval več materiala in delovne sile za izdelavo, kar se odraža v višji ceni. Poleg tega večje dimenzije pomenijo tudi bolj zahtevno namestitev, kar lahko prav tako vpliva na skupne stroške.

Material nadstreška

Material, iz katerega je izdelan nadstrešek, je še en ključni dejavnik. Na trgu so na voljo različni materiali, med katerimi lahko izbirate. Najbolj popularni materiali za izdelavo nadstreška so še vedno les, aluminij, inox, pa tudi PVC. Les je pogosto cenejši od drugih možnosti, še posebej zato, ker ga imajo ljudje sami doma ali celo kar sami izdelajo svoj nadstrešek. Les je prijeten material, vendar zahteva več vzdrževanja in se sčasoma obrabi, kar lahko poveča stroške v dolgoročnem smislu. Kovinski nadstreški pa so po drugi strani običajno trpežnejši, a imajo lahko višjo začetno ceno.

Tip nadstreška

Tip nadstreška je še en pomemben dejavnik. Na voljo so različni tipi, kot so nadstreški za en avtomobil ali dva, potem pa so tu še večnamenski nadstreški in nadstreški z dodanimi shrambami ali boxi. Nadstreški za en avtomobil zagotovo predstavljajo bolj ekonomično možnost, medtem ko so nadstreški za dva avta ali večnamenski nadstreški, ki lahko sprejmejo več vozil, povezani z višjimi stroški.

Nosilnost profilov in strehe

Že sama velikost nadstreška za avto narekuje, kakšne profile je treba uporabiti pri njegovi gradnji. Skupaj s temi pa je treba misliti še na kritino in njeno nosilnost. Če mora nadstrešek prenesti večje vremenske obremenitve, kot so recimo debelejše snežne odeje, potem lahko zopet pričakujemo višjo ceno celotnega projekta.

Dodatki

Dodatki, kot so LED luči, stranske stene ali police, lahko prav tako vplivajo na ceno nadstreška. Čeprav ti elementi niso nujno potrebni, lahko dodajo funkcionalnost in estetsko vrednost vašemu nadstrešku, vendar mu tudi povečajo končno ceno. Prav tako lahko na ceno vpliva izbira barve. Nekateri ponudniki imajo poleg brezplačnih standardnih barv še druge možnosti, ki pa jih je treba doplačati.

Med dodatki za Carport je izrazito priljubljena opcija lopa, imenovana tudi box. Box je priljubljen zaradi svoje vsestranskosti in dodatnega shranjevalnega prostora, ki ga ponuja. Poleg tega omogoča varno hrambo dodatnih predmetov, kot so kolesa, orodje ali druga oprema. Carport z boxom tako prispeva k boljši organizaciji in čistoči, saj omogoča, da je vse na svojem mestu in zaščiteno pred vremenskimi vplivi.

Carport za motor

Cene nadstreška Soltec carport

Pri podjetju Soltec smo prepričani, da nadstrešek za avtomobile – carport ni le funkcionalna zaščita pred nepredvidljivim vremenom, temveč tudi estetski dodatek k vašemu domu ali poslovnemu prostoru. Naše izdelke odlikuje dejstvo, da niso masovno izdelani, temveč jih individualno prilagodimo glede na želje in potrebe vsakega posameznega kupca. Vsekakor cenimo vašo odločitev za kakovostno rešitev za zaščito vozila in se trudimo, da zadovoljimo vaše pričakovanje. Zato sta del cene našega carporta še:

Kakovostna prodajna in poprodajna podpora

Pri Soltecu se zavedamo, da nakup carporta ni le enkraten dogodek, temveč dolgoročna investicija v zaščito vašega prevoznega sredstva. Zato vam nudimo odlično prodajno podporo, ki vključuje strokovno svetovanje pri izbiri prave rešitve za vaše potrebe. Poleg tega pa se zavedamo, da se lahko po nakupu pojavijo vprašanja ali potreba po servisu, zato smo vam vedno na voljo, da vam pomagamo rešiti morebitne težave ali vprašanja.

Celostna podoba okolice

Pri oblikovanju naših carportov posebno pozornost namenjamo temu, da se skladajo z okolico. Želimo, da imate okoli hiše enovito celostno podobo, zato vam nudimo možnost izbire materialov in barv, ki se prilegajo vašemu stilu. Pri nas lahko najdete tudi druge elemente za zunanjo ureditev. Vaša bioklimatska pergola, glassport in druga senčila se lahko tako popolnoma ujemajo z vašim novim nadstreškom.

Torej, cena nadstreška Soltec carport je rezultat individualnega pristopa k vsakemu projektu, vrhunske prodajne in poprodajne podpore ter želje, da vaša okolica zasije v enotni celostni podobi. Ne sklepajte kompromisov pri zaščiti svojega vozila pred nepredvidljivim vremenom – izberite Soltec carport in poskrbite za varnost in estetiko hkrati.

Izberite carport po svojih željah

FAQ – pogosto zastavljena vprašanja

Najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na ceno nadstreška za avto, vključujejo njegovo velikost, uporabljen material, tip nadstreška, nosilnost profilov in strehe ter morebitne dodatke, kot so LED luči in stranske stene.

Večji nadstrešek zahteva več materiala in delovne sile za izdelavo ter prinaša višje stroške, delno  tudi zaradi zahtevnejše namestitve.

Materiali, kot so les, aluminij, inox in PVC, imajo različne cene. Les je običajno cenejši, vendar zahteva več vzdrževanja, medtem ko so kovinski nadstreški trpežnejši, a imajo višjo začetno ceno.

Najbolje je izbrati tip nadstreška glede na svoje potrebe. Enojni nadstreški so običajno cenejši, medtem ko dvojni ali večnamenski nadstreški ponujajo več prostora in imajo višjo začetno ceno.

Dodatki, kot so LED luči, stranske stene, police ali box lahko povečajo ceno nadstreška, saj dodajo funkcionalnost in estetsko vrednost.

Soltec zagotavlja odlično prodajno podporo, ki vključuje strokovno svetovanje pri izbiri rešitve. Poleg tega smo vedno na voljo za morebitna vprašanja in servisne potrebe strank. Naš cilj je, da poskrbimo tudi za celostno podobo okolice, da se nadstrešek popolnoma ujema s pergolo in s celotno okolico vašega doma.

Ali obstaja nadstrešek za dva avtomobila?

Nadstrešek carport za dva avtomobila

Seveda. Vse več družin ima namreč vsaj dva avtomobila, zato so tudi nadstreški za avtomobile nekoliko zrasli. Tako ponujajo varno zavetje za vse jeklene konjičke pri hiši, hkrati pa predstavljajo dragocen nadkrit prostor za igranje, delo, zabave in celo hranjenje dodatnih stvari, kot so kolesa ali orodje.  Funkcionalen nadstrešek za dva avtomobila daje veliko prostora za manevriranje, zagotavlja varno streho in omogoča nadgradnjo in personalizacijo, s čimer postane neločljiv del zunanje ureditve vsakega doma.

Prednosti nadstreškov za dva avtomobila

Nadstreški za dva avtomobila so prava naložba za sodobnega lastnika avtomobila. Prvič, omogočajo hkratno parkiranje dveh vozil, kar je ključnega pomena za družine z več avtomobili ali za tiste, ki pogosto gostijo prijatelje in družino. Poleg tega pa prinašajo še več praktičnih prednosti. Razmišljajte o dodatnem shranjevalnem prostoru – to je priložnost, da se znebite gneče v garaži in ohranite svojo okolico urejeno.

Z nadstreškom za dva avtomobila lahko enostavno shranite kolesa, vrtno opremo, orodje in še kaj –  brez skrbi pred poškodbami zaradi vremenskih vplivov. Vendar pa nadstreški niso zgolj funkcionalni, temveč tudi estetsko privlačni. S sodobnim dizajnom in uporabo visokokakovostnih materialov dodajo vašemu domu prefinjen videz, ki izboljšuje celotno vizualno privlačnost vaše nepremičnine. Skratka, nadstreški za dva avtomobila niso le praktična rešitev za zaščito vaših vozil, ampak tudi investicija v organiziranost, varnost ter estetsko dovršenost vašega doma.

Poiščite popoln nadstrešek zase

Dimenzije nadstreška za dva avtomobila

Skica nadstreška carport za 2 avtomobila

Če vas zanimajo mere nadstreška za dva avtomobila, boste na spletu dobili zelo različne informacije.. Nadstreški za dva avtomobila so prilagodljivi glede dimenzij, kar omogoča, da izberete popolno rešitev za svoje potrebe. Na splošno se priporoča, da ima nadstrešek za dva avtomobila najmanj 3 metre v globino in 6 metrov v širino, kar vam zagotavlja dovolj prostora za parkiranje dveh vozil brez stiskanja.

Vendar pa se dimenzije nadstreška lahko prilagodijo glede na velikost vaših vozil in druge specifične zahteve. Vzemimo za primer nadstrešek za avto dimenzije 5,5 x 5,5 metrov. Ta zagotavljajo dodatnih 40 centimetrov prostora na vsaki strani parkiranega avtomobila. To je odlična izbira za lastnike manjših vozil, ki želijo še več manevrskega prostora. Če pa vozite večje avtomobile, se dimenzije nadstreška enostavno prilagodijo, da ustrezajo vašim potrebam.

Poleg velikosti avtomobilov pri izbiri pravilnih dimenzij nadstreška ne pozabite upoštevati tudi prostora za udobno manevriranje okoli vozil, nemoteno odpiranje vrat ter shranjevanje dodatnih predmetov, kot so otroški vozički ali kolesa. To je ključno za celostno funkcionalnost in udobje nadstreška. Če želite izvedeti več o tem ali če želite pridobiti ponudbo za svoj nadstrešek, kliknite spodnji gumb in obiščite našo stran o nadstreških za avtomobile.

Oddajte povpraševanje

Nagradite nadstrešek za avtomobil z lopo

Nadstrešek za dva avtomobila z lopo je prav posebna posodobitev zunanjega prostora. Lopa (lahko jo imenujemo tudi box) pri nadstrešku za avto je uporabna iz več razlogov.

 • Shranjevanje dodatnih stvari

Nadstrešek za avto z lopo vam omogoča priročno shrambo in parkiranje v enem. V njej lahko shranite različno orodje, kolesa, manjše strojne naprave, ali igrače, ki jih imate tako vedno pri roki.

 • Estetski videz

Nadgradnja nadstreška z lopo je estetsko dovršena in kakovostna rešitev za tiste, ki želijo eleganten nadstrešek in lopo v enem. Nadstrešek z lopo je lahko izveden z različnimi vrstami streh po meri, kot so polikarbonatne plošče, strešni sendvič paneli, profilirana pločevina ali lepljeno kaljeno steklo.

 • Prilagodljivost

Pri izvedbi nadstreška za dva avtomobila z lopo se uporablja jeklena ali aluminijasta konstrukcija. Nosilci so lahko različnih dolžin in dimenzij, kar omogoča prilagajanje višine nadstreška glede na višino terena. Za izvedbo nadstreška so potrebni predpripravljeni točkovni temelji, na katere se nato hitro in enostavno sestavi celoten avtomobilski nadstrešek.

 • Prilagodljivost barve

Dodatna prednost nadgradnje nadstreška z lopo je možnost prilagajanja barve nadstreška obstoječim barvam vaše hiše, pergole in ostalim elementom zunanje ureditve.

Soltec carport – več kot nadstrešek

Soltec carporti so prilagodljiva rešitev za zaščito vaših avtomobilov pred vplivi vremena. Predstavljamo vam modele Soltec carporta:

Carport za en avtomobil

Carport za en avtomobil ima lahko dimenzije do 8×3 m, če pa mu dodamo še box, je lahko celoten nadstrešek velik do 8×6 m. Box za shranjevanje lahko pri tem postavite zadaj, levo ali desno od avtomobila.

Carport za dva avtomobila

Carport za dva avtomobila pa ima lahko dimenzije do 8×6 m, z dodatnim boxom pa je lahko celoten nadstrešek velik do 8,5×8,5 m. Box za shranjevanje lahko tudi pri tem nadstrešku postavite zadaj, levo ali desno od avtomobila.

Vsi Soltec carporti so izdelani z vrhunskimi materiali in zagotavljajo trajno zaščito za vaše vozilo. Poleg tega imate možnost vgradnje LED luči za dodatno osvetlitev, kar je še posebej koristno v nočnih urah.

V Soltecu ves čas sledimo sodobnemu načinu življenja, zato ves čas razvijamo produkte, ki ponujajo še večjo funkcionalnost in udobje. To velja tudi za carporte. Spremljajte nas na družbenih omrežjih in ostanite na tekočem z novostmi, ki jih pripravljamo.

Sledite nam na Facebooku

Če povzamemo, je Soltec carport nadvse zanimiv nadstrešek za dva avtomobila, saj poleg prostora za udobno parkiranje dveh vozil nudi velik nadkrit prostor, ki ga lahko uporabimo še za različne druge namene, ko potrebujemo več prostora zunaj, pa vendarle pod streho.

Carport in garaža ob hiši

10 razlogov, zakaj se odločiti za Soltec nadstrešek za dva avtomobila

Soltec Carport je inovativna rešitev za vse tiste, ki iščejo trajnostno, estetsko privlačno in funkcionalno rešitev za zaščito svojih vozil. Obstaja več pomembnih razlogov, zakaj bi se odločili za Soltec Carport. Prvič, Soltec Carport ponuja odlično zaščito pred vremenskimi vplivi, kar povečuje življenjsko dobo vašega avtomobila in zmanjšuje potrebo po vzdrževanju. Poleg tega je Soltec Carport oblikovan z estetiko in funkcionalnostjo v mislih, kar pripomore k izboljšanju videza vašega doma. Skupno gledano, Soltec Carport ponuja celovito rešitev za varno shranjevanje vozil in hkrati prispeva k trajnostnemu načinu življenja.

 • Izdelan je po naročilu v skladu z vašimi željami.
 • Vzdrževanje je preprosto.
 • Streha je iz visokokakovostnih izoliranih panelov.
 • Konstrukcija brez vidnih pritrdilnih elementov.
 • Dodaten prostor za shranjevanje (sibirski macesen ali aluminij).
 • Trajna rešitev.
 • Izdelan je iz najboljših materialov.
 • Moderen in minimalističen dizajn.
 • Resnično močna konstrukcija.
 • Soltec bioklimatska pergola in carport se odlično ujemata.
Izberite carport po vaših željah

FAQ – pogosto zastavljena vprašanja

Nadstrešek za dva avtomobila je strešna konstrukcija, ki omogoča varno parkiranje dveh avtomobilov in ponuja številne prednosti, kot so zaščita vozil pred vremenskimi vplivi, dodatni shranjevalni prostor ter funkcionalna izboljšava zunanjega prostora.

Priporočene dimenzije nadstreška za dva avtomobila so najmanj 3 metre v globino in 6 metrov v širino, vendar se dimenzije lahko prilagodijo glede na uporabnikove potrebe in velikost vozil.

Lopa ali box je dodatna struktura, ki se lahko namesti na nadstrešek in omogoča shranjevanje dodatnih predmetov, kot so orodje, kolesa in druga oprema. Prav tako lahko izboljša estetski videz nadstreška.

Soltec carporti so inovativna rešitev za varno parkiranje avtomobilov, ki ponujajo zaščito pred vremenskimi vplivi, enostavno vzdrževanje, estetsko privlačen dizajn in več možnosti prilagajanja. Modeli vključujejo nadstreške za en avtomobil in nadstreške za dva avtomobila.

Prilagodljivost barve omogoča, da barvo nadstreška z lopo prilagodite obstoječim barvam vaše hiše, pergole in drugim elementom zunanje ureditve, kar zagotavlja harmoničen videz celotne okolice.

Razlogi za izbiro Soltec carporta vključujejo trajno zaščito vozil pred vremenskimi vplivi, estetsko privlačen dizajn, enostavno vzdrževanje, in prilagajanje glede na želje stranke.

Nadstrešek – nepogrešljiv spremljevalec vsakega doma

Vse bolj nepredvidljivo vreme nas spodbuja k iskanju rešitev za zaščito avtomobila, vrta, vhoda in poti okoli hiše pred ekstremnimi vremenskimi razmerami. Nadstreški so postali priljubljena izbira, saj elegantno in zanesljivo zagotavljajo zaščito pred soncem, dežjem, snegom ali vetrom. Poleg tega, da nas obvarujejo pred naravnimi neprilikami, omogočajo tudi ustvarjanje harmoničnega videza doma, saj jih lahko prilagodimo stilu in arhitekturi hiše in objektov v okolici.

V tem članku bomo raziskali različne vrste nadstreškov in materiale, iz katerih so narejeni. Odkrijte, kako lahko nadstreški in pergole preoblikujejo vaš dom in vam omogočajo, da uživate v vsem, kar ponuja narava, ne da bi vas pri tem  skrbelo, kakšno bo vreme.

Kaj je nadstrešek?

Nadstrešek je konstrukcija, ki služi kot zaščita pred soncem, dežjem, snegom ali vetrom. Lahko je samostojen ali pritrjen na obstoječo zgradbo ter pokriva vhodna vrata, teraso, vrt ali parkirni prostor za avto. Nadstreški so izdelani iz različnih materialov, kot so les, aluminij, steklo, polikarbonat ali lamele, ter imajo različne oblike in stile – vse od klasičnih do modernih.

Nadstreški so odlična rešitev za vsak dom ali za poslovno zgradbo, kjer želimo izkoristiti zunanji prostor in ga narediti bolj funkcionalnega ter prijetnega.

Prednosti nadstreškov

Nadstreški imajo številne prednosti, ki izboljšajo kakovost bivanja in povečajo vrednost nepremičnine. Med najpomembnejšimi prednostmi so:

 • zagotavljanje sence in hlajenja v vročih dneh,
 • zaščita pred dežjem in snegom v mrzlih dneh,
 • preprečevanje zmrzovanja in poledice na avtomobilu,
 • podaljšanje uporabnosti terase ali vrta v vseh letnih časih,
 • ustvarjanje dodatnega prostora za druženje in sprostitev,
 • izboljšanje estetskega videza in privlačnosti doma,
 • zmanjšanje stroškov ogrevanja in hlajenja,
 • povečanje varnosti in udobja.

Nadstreški so odlična rešitev za vsak dom ali za poslovno zgradbo, kjer želimo izkoristiti zunanji prostor in ga narediti bolj funkcionalnega ter prijetnega. Vendar pa ni vsak nadstrešek primeren za vsako situacijo. Pri izbiri nadstreška je treba upoštevati več dejavnikov, kot so namen in lokacija nadstreška, velikost, oblika, material, kvaliteta, stil, dizajn, cena in vzdrževanje.

Materiali za nadstrešek

Materiali so eden od najpomembnejših elementov nadstreška, saj določajo njegovo trdnost, trajnost, izolativnost, videz in ceno. Materiali za nadstreške se lahko razdelijo na dve skupini: materiali za ogrodje in materiali za kritino.

Materiali za ogrodje nadstreška

Ogrodje je nosilna konstrukcija nadstreška, ki mora biti dovolj močna, da prenese težo kritine in morebitne obremenitve zaradi vetra ali snega. Ogrodje mora biti tudi odporno na korozijo, gnitje in insekte. Najpogosteje uporabljeni materiali za ogrodje so:

 • Les: je naravni material, ki daje toplino in eleganco nadstrešku. Enostaven je za obdelavo in prilagajanje različnim oblikam. Leseni nadstreški so primerni za klasične ali rustikalne stile domov. Pri lesu je potrebno nekoliko več skrbi glede rednega vzdrževanja (barvanje, lakiranje), konstrukcija pa je bolj dovzetna za požar.
 • Aluminij: je lahek in trpežen material, ki ne rjavi in ne potrebuje vzdrževanja. Na voljo je v različnih barvah (eloksacija aluminija) in profilih. Aluminijasti nadstreški so primerni za moderne ali minimalistične stile domov. Izzivi pri aluminiju pa so njegova nizka toplotna izolacija, možnost pregrevanja in deformacije, trenutno pa tudi nihanje cen na trgu.
 • Jeklo: je zelo močan in stabilen material, ki zdrži velike obremenitve in vremenske vplive. Jekleni nadstreški so primerni za industrijske ali futuristične stile domov, z dobrim oblikovanjem pa nastanejo tudi bolj elegantne in vitke konstrukcije. Jeklo je težje od ostalih materialov, potrebno pa ga je zaščititi pred rjo (cinkanje, prašno barvanje).
Kovinski nadstrešek s steklenimi paneli in zip roloji

Materiali za kritino

Kritina je zgornji sloj nadstreška, ki mora biti dovolj neprepustna, da prepreči vdor vode in snega. Mora pa biti takšna, da omogoča prehod svetlobe in zraka. Kot tretje pa je pomembno, da je streha odporna na udarce, praske in UV žarke. Najpogosteje uporabljeni materiali za kritino so:

 • Steklo: daje nadstrešku eleganco in svetlost. Enostavno je za čiščenje in ne spreminja barve. Stekleni nadstreški so primerni za vhodna vrata ali terase, kjer želimo ohraniti pogled na okolico. Slabosti stekla so njegova visoka cena, še posebej, ker za ta namen potrebujemo varnostno steklo, ki mora biti kaljeno ali lepljeno.
 • Polikarbonat: je plastični material, ki je lahek, prožen in odporen na udarce. Na voljo je v različnih barvah in debelinah ter je cenovno ugoden. Polikarbonatni nadstreški so primerni za vrtove ali parkirne prostore, kjer želimo zagotoviti senco in zaščito. Izzivi pri uporabi polikarbonata so njegova nizka toplotna izolacija, občutljivost na praske, ter potreba po UV zaščiti, ki preprečuje, da bi material porumenel.
 • Lamele: so horizontalne letve, ki se lahko premikajo in nastavljajo glede na želeno stopnjo zasenčenosti ali prezračevanja. Lahko so izdelane iz lesa, aluminija ali drugih materialov. Lamelni nadstreški so primerni za terase ali vrtove, kjer želimo imeti večjo kontrolo nad svetlobo in zrakom. Sodobni nadstreški imajo lamele, ki se premikajo s pomočjo motoriziranega ali ročnega mehanizma. Kakovost nadstreškov se loči ravno po kakovosti lamel, ki morajo biti vodotesne in prilagojene lokalnemu podnebju in vremenu.

Vrste nadstreškov

Vrsta nadstreška je odvisna od njegovega namena in lokacije. Glede na to lahko ločimo naslednje vrste nadstreškov:

Nadstrešek za vrata

Namenjen je zaščiti vhodnih vrat pred dežjem, snegom ali soncem. Običajno je nadstrešek za vrata manjši in bolj diskreten od drugih vrst nadstreškov ter se pritrdi na fasado hiše ali steno zgradbe. Najpogosteje je izdelan iz kombinacije stekla in aluminija, saj zagotavlja lahkotnost, trdnost in estetiko.

Stekleni nadstrešek za vhodna vrata

Nadstrešek za teraso

Ta struktura namensko podaljšuje uporabnost terase v vseh letnih časih. Omogoča senco in hlajenje v poletnih mesecih ter zaščito pred padavinami in mrazom v hladnejših obdobjih. Nadstrešek za teraso je odlična izbira za vse, ki želijo izkoristiti teraso v vseh vremenskih pogojih. Pri izbiri nadstreška za teraso je treba upoštevati velikost terase, obliko, stil hiše ter osebne preference glede materialov in dizajna.

Nadstrešek za teraso ob bazenu

Nadstrešek za parkirni prostor (Carport)

To je nadstrešek, namenjen zaščiti avtomobila pred vremenskimi vplivi. Nadstrešek za avtomobil je velikokrat samostoječ, lahko pa je tudi pritrjen na zgradbo. Lahko ima enega ali več stebrov ter je odprt na straneh, kar omogoča lažji dostop do avtomobila. Carporti so lahko izdelani iz lesa, aluminija ali jekla ter so cenovno ugodna rešitev za zaščito vozila.

Več o nadstrešku za avto
Največji nadstrešek za avtomobile

Univerzalni stekleni nadstrešek (Glassport)

To je stekleni nadstrešek, ki združuje minimalistično estetiko in funkcionalnost nadstreška. Običajno je izdelan iz stekla in aluminija ter omogoča enostaven prehod svetlobe in toplote. Glassport je odlična izbira za tiste, ki želijo imeti pokrit vhod, teraso ali druge površine, a hkrati ohraniti občutek odprtega prostora.

Stekleni nadstrešek nad mizo na terasi

Soltec nadstreški so odlična izbira tako za zasebne kot poslovne uporabnike, saj ponujajo rešitve, ki združujejo estetiko, funkcionalnost in zanesljivost.

Več o steklenem nadstrešku

Soltec nadstreški

Pri iskanju popolne zaščite pred vremenskimi neprilikami in hkrati želji po privlačnem izgledu okolice doma, se obračamo k rešitvam, ki so zanesljive, lepe in prilagojene individualnim potrebam.

Soltec nadstreški izstopajo prav zaradi svoje estetske dovršenosti, saj so narejeni in dizajnirani v Sloveniji, v podjetju, kjer je vsak detajl pomemben. Edinstvenost Soltec izdelkov pa ni le v estetskem videzu, temveč tudi v tem, da odpravljajo pomanjkljivosti drugih izdelkov na trgu. Vsak nadstrešek je izdelan za vsakega kupca in za vsako lokacijo posebej, zato so popolnoma prilagojeni različnim vremenskim in podnebnim pogojem. Poleg tega so vsi nadstreški za posameznega kupca izdelani v istem stilu, kar zagotavlja urejen in skladen izgled okolice hiše.

Soltec nadstreški so odlična izbira tako za zasebne kot poslovne uporabnike, saj ponujajo rešitve, ki združujejo estetiko, funkcionalnost in zanesljivost.

Soltec nadstrešek za mobilno hiško

Soltec pergola

Pergola je vrsta nadstreška, ki jo odlikuje odprta zasnova z mrežasto ali lamelno streho. Uporablja se predvsem za senčenje terase ali vrta, omogoča pa tudi delno zaščito pred dežjem. Pergola nudi prostor za namestitev senčil, kot so zložljive tende ali platna, ki omogočajo prilagajanje stopnje senčenja glede na želje in potrebe uporabnika.

Več o pergoli

Soltec Carport

Carport je samostoječa nadstrešnica, namenjena zaščiti avtomobila pred vremenskimi vplivi. Soltec nadstrešek za avto je izdelan iz kakovostnih materialov, kot so aluminij ali jeklo, kar zagotavlja trdnost in vzdržljivost konstrukcije. Nadstreški za avtomobile so na voljo v različnih velikostih in oblikah ter omogočajo enostaven dostop do avtomobila.

Preberi več

Soltec Glassport

Stekleni nadstrešek Glassport je inovativna rešitev, ki združuje prednosti steklenega zimskega vrta in nadstreška. Izdelan je iz visoko kakovostnih steklenih panelov, ki omogočajo neprekinjen pogled na okolico ter prepuščajo obilo naravne svetlobe. Soltecov stekleni nadstrešek je odlična izbira za tiste, ki želijo imeti pokrito teraso, a hkrati ohraniti občutek odprtega prostora. Manjši Glassport pa odlično služi kot nadstrešek za vhodna vrata.

Preberi več

FAQ – pogosto zastavljena vprašanja o nadstreških

Nadstrešek je konstrukcija, ki služi kot zaščita pred soncem, dežjem, snegom ali vetrom. Lahko pokriva vhodna vrata, teraso, vrt ali parkirni prostor za avto.

Prednosti nadstreškov vključujejo zagotavljanje sence in hlajenja v vročih dneh, zaščito pred dežjem in snegom v hladnih dneh, podaljšanje uporabnosti terase ali vrta v vseh letnih časih, ustvarjanje dodatnega prostora za druženje ter povečanje estetskega videza doma.

Materiali za nadstreške se delijo na ogrodje in kritino. Za ogrodje se uporabljajo les, aluminij in jeklo, vsak z lastnimi prednostmi in slabostmi. Kritina je lahko iz stekla, polikarbonata ali lamel, odvisno od želene svetlobe, toplote in estetike.

Obstaja več vrst nadstreškov, vključno z nadstreškom za vrata, nadstreškom za teraso, nadstreškom za parkirni prostor (Carport) in steklenim nadstreškom (Glassport). Vsak ima specifičen namen in funkcijo.

Soltec je specializiran za visokokakovostne nadstreške, ki združujejo estetiko, funkcionalnost in zanesljivost. Naši izdelki, kot so pergole, Carporti in Glassporti, so prilagojeni individualnim potrebam, izdelani v istem stilu za skladen videz okolice ter trpežni v različnih vremenskih pogojih.

Soltec pergola je več kot nadstrešek, saj  ima patentirane vodotesne premične lamele na strehi, ki se lahko nastavljajo glede na želeno stopnjo zasenčenosti ali prezračevanja. Soltec pergola omogoča boljšo kontrolo nad svetlobo in zrakom ter ustvarja prijetno bioklimo na terasi ali vrtu. Opremljena je lahko še z ZIP roloji, različnimi paneli, svetili, zvočniki, grelci, upravljamo pa jo z aplikacijo na telefonu.

To je odvisno od vrste objekta, njegove velikosti in lokacije. Za enostavne objekte (npr. nadstrešek s površino največ 30 m2 in višino največ 3,5 m) gradbeno dovoljenje ni potrebno.  Poleg tega pa gre pri Soltec konstrukcijah za senčila, ki gradbenega dovoljenja ne potrebujejo. Vseeno pa priporočamo, da to preverite na lokalni upravni enoti.

Glassport je steklen nadstrešek, ki se s svojimi čistimi linijami ujame z vsako arhitekturo. Glassport se uporablja za zaščito vhodnih vrat, terase, vrta ali parkirnega prostora pred vremenskimi vplivi. Glassport prepušča veliko svetlobe in ohranja pogled na nebo in okolico.

Spremenite svoj zunanji bivalni prostor s Soltec bioklimatsko pergolo: Zakaj se jo splača načrtovati vnaprej

Ste naveličani svojega vrta, ki nima nobenega karakterja in karizme? Spoznajte Soltec bioklimatske pergole. Te inovativne rešitve lahko povsem spremenijo vaš vrt ali teraso v dih jemajočo oazo, ki vam daje senco, zavetje in ščepec elegance. Preden pa se podate v investicijo, je pomembno, da se lotite načrtovanja, da se bo pergola zlila z vašim vrtom in vam dala to, kar od nje pričakujete. Preberite, zakaj se za Soltec bioklimatsko pergolo Agava splača potruditi.

Naj predstavimo Soltec bioklimatske pergole

Ko se začnejo dnevi daljšati, zunaj pa postaja vse bolj toplo, začne marsikdo razmišljati o tem, kako lepo bi bilo dneve preživljati zunaj. Ne glede na to, ali imate majhno teraso ali velik vrt –  lahko Soltec bioklimatska pergola Agava iz tega naredi udoben in ličen prostor za počitek.

Bioklimatska pergola je narejena, da daje senco in vas ščiti pred soncem, medtem ko lahko sami nadzorujete temperaturo in gibanje zraka pod njo. Z vrtljivimi lamelami lahko zastrete sonce, ko je prevroče ali pa jih odprete, da k sebi spustite več svetlobe in zraka. Pri tem pa ne smemo pozabiti omeniti širokega izbora dodatkov, zaradi katerih bo pergola prav hitro vaš najljubši kotiček doma.

Soltec ponuja veliko različnih modelov bioklimatskih pergol, da ustrezajo vsakemu domu ali poslovni zgradbi. Zato je načrtovanje pomembno, saj morate dobiti pravi model zase. Tukaj je nekaj nasvetov, na kaj morate biti pred nakupom pozorni.

Prednosti načrtovanja

Pri vsakem domačem opravilu se splača biti pripravljen. To še posebej velja za večje projekte, kot je postavljanje bioklimatske pergole. Če si vzamete čas za načrtovanje, se lahko izognete napakam in si tako zagotovite, da bo pergola uresničila vse vaše sanje.

Z dobrim načrtovanjem boste natančno ugotovi, kakšna velikost pergole in kateri model sta za va najprimernejša. Kupovanje na pamet vam lahko prinese premajhno, preveliko ali povsem neustrezno pergolo.

Kot drugo, načrtovanje vam omogoči, da za pergolo zberete še nekaj prihrankov. Prava bioklimatska pergola predstavlja zajetno investicijo, zato je pomembno, da imate financiranje urejeno. Če si pustite dovolj časa, lahko počasi privarčujete, ne da bi za ta projekt morali najemati leasing ali kredit.

Načrtovanje pa vam da tudi čas, da pripravite zunanji prostor, kjer želite imeti novo pergolo. To pomeni ,da bo treba pospraviti vrtno pohištvo, morda odstraniti kakšen robnik ali grm in pripraviti tla za temelje. Če poskrbite za vse potrebno že prej, bo celoten proces inštalacije potekal gladko in brez stresa,

Oblikovanje pergole

Pri izbiri pergole je treba upoštevati kar nekaj faktorjev. Najpomembnejši pa je verjetno vreme. Bolj kot na karkoli drugega, je treba računati na to, da mora pergola preživeti vse vremenske pogoje, ki jih nam jih mati narava nameni.

Na srečo je bioklimatska pergola Agava odporna na vse naravne elemente – pa naj bo to žgoče sonce ali dež kot iz škafa. Ker je narejena iz kakovostnih materialov, bo videti kot nova še dolga leta.

Kar se tiče oblike, lahko pri bioklimatski pergoli Agava izbirate med različnimi možnostmi. Lahko izberete klasično pergolo z dvema stebroma ali pa kaj bolj nenavadnega – za vsak okus se najde kaj primernega. Najpomembnejše pa je to, da lahko pergolo povsem prilagodimo vašim potrebam in zahtevam, da dodobra izkoristimo prostor, ki je na voljo.

Priprave na inštalacijo

Kot pri vsakem projektu, je tudi pri namestitvi bioklimatske pergole Soltec pomembno načrtovati vnaprej. Tako bo postopek potekal gladko in boste zadovoljni s končnim rezultatom. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati, ko se pripravljate, da vam mojstri namestijo pergolo Agava:

 1. Izberite pravo lokacijo. lokacija vaše pergole je pomembna tako zaradi funkcionalnosti kot zaradi estetike. Poskrbite, da boste izbrali mesto z dovolj sončne svetlobe, saj se boste spomladi želeli posedeti na soncu. Upoštevati morate tudi stvari, kot so razgled, zasebnost in ali je prostor dovolj velik, da nanj postavite velikost pergole, ki jo imate v mislih.
 2. Pridobite natančne mere. Ko ste izbrali popolno lokacijo za svojo pergolo, je čas, da dobite natančne mere. Ne pozabite izmeriti dolžine, širine in višine območja, kjer bo nameščena pergola. Seveda smo tako kot pri vseh fazah tudi tukaj z vami in vam pri tem pomagajo naši inženirji. Ti bodo poskrbeli, da bo vse teklo gladko.
 3. Odstranite vse ovire. Pred začetkom namestitve morate odstraniti vse ovire v okolici. To vključuje stvari, kot so drevesa, grmičevje ali druge elemente, ki bi lahko bili v napoto.
 4. Pripravite podlago. Ne glede na to, ali gre za balkon, teraso ali posebno mesto na vašem vrtu, bioklimatska pergola potrebuje temelj. Naša prodajna ekipa vam bo z veseljem povedala več o pripravah, ki jih morate opraviti, preden lahko namestimo vašo popolno pergolo.
 5. Razmišljajte vnaprej. Pomlad in poletje sta najboljša meseca za montažo, zato naročite svojo pergolo dovolj zgodaj. Potrebujemo čas, da vašo pergolo izrišemo, popolnoma oblikujemo in skrbno izdelamo, preden jo lahko sestavimo pri vas doma.

Kot lahko vidite, je vnaprejšnje načrtovanje namestitve Soltec bioklimatske pergole Agava nujno, da zagotovite, da bo izpolnila vsa vaša pričakovanja. Z nekaj preprostimi koraki, kot je ocena, katera vrsta pergole najbolj ustreza vašemu zunanjemu prostoru, in natančno merjenje, da se prepričate, da se vse popolnoma prilega, lahko svoj zunanji prostor spremenite v vabljiv in funkcionalen prostor za vse letne čase. Končni rezultat bo vreden truda – osupljiva struktura, ki doda vrednost vsakemu domu ali podjetju. Če ste pripravljeni spremeniti svoj zunanji prostor, nas kontaktirajte še danes. Pomagali vam bomo izbrati popolno Soltec bioklimatsko pergolo  za vaš dom in vam zagotovili strokovno namestitev.