Ljubljana, Slovenija – pergola s steklom za dom + balkon

Celovita rešitev: bioklimatska pergola Soltec s steklom, balkonom in podkonstrukcijo.

Predstavljamo bioklimatsko pergolo Soltec s steklom in balkonsko ograjo.

Vrstna hiša v Ljubljani je imela le izhod na vrt in nobene terase. Mlada družina je iskala rešitev vse-v-enem – teraso z varnostnimi ograjami in zložljivo streho, ki bi nudila kar največ svetlobe v hiši.

V Soltecu smo zasnovali celotno teraso za družino in izpolnili vse njihove zahteve: zgradili smo podkonstrukcijo terase in dodali balkonske ograje ter bioklimatsko pergolo s steklom. Pergola, ki ima poleg lamel tudi del, prekrit s steklom, omogoča največji prehod svetlobe tudi ob zaprtih lamelah. To je odlična rešitev ne le za svetlobo, ampak tudi za prenos toplote v hladnejših mesecih. Naša integrirana rešitev je družini zagotovila varno teraso v osrčju mesta, ki jim omogoča, da uživajo in se sprostijo ob vsakem vremenu in v vseh letnih časih.

Podkonstrukcija

Balkonske ograje

Bioklimatska pergola s steklom

Andrea, lastnica hiše: “Naša terasa je bila pred namestitvijo nove terase in bioklimatske pergole neuporabna, saj je bila vedno preveč izpostavljena soncu, v slabem vremenu pa ni bilo strehe, ki bi nas zaščitila. Nismo želeli »klasičnega« nadstreška, saj smo bili zaradi manjših oken zaskrbljeni zaradi slabe svetlobe v stanovanju. Soltec smo izbrali, ker so bili edino podjetje na trgu, ki je ponujalo bioklimatsko pergolo s steklom. Od začetka do konca postopka nakupa so celotni proces opravljali profesionalno in se po najboljših močeh prilagajali našim željam in zahtevam. Z veseljem jih priporočam tudi drugim.”