Dinamična fasada za izzive obmorskega okolja – premišljena rešitev za hotel Blu Mare

V Soltecu smo ponosni na dinamično fasado hotela Blu Mare. Drsni paneli  BM naše izdelave niso le estetski presežek, temveč nudijo tudi vrsto funkcionalnih prednosti:

 

 • Udobje: regulacija sončne svetlobe omogoča prijetno bivanje skozi vse leto. Paneli ščitijo pred vetrom, hrupom in omogočajo zasebnost.
 • Funkcionalnost: paneli so odporni na močan veter (do 160 km/h) in jih je enostavno upravljati ročno.
 • Estetika: sodoben dizajn se ujema z arhitekturo starega mestnega jedra ter spominja na tradicionalna istrska polkna.

Sodelovanje z arhitekti Randić i suradnici /Atelier West je omogočilo, da smo ustvarili inovativno rešitev, ki ponuja rešitev za izzive sodobnega gradnje v obmorskem okolju in hkrati ustvarja edinstveno in udobno bivalno izkušnjo.

 

Projekt Blu Mare je še en primer, kako Soltec za svoje stranke ustvarja edinstvene prostore, ki združujejo lepoto, udobje in trajnost.

Preberite  več  našem novem blogu Dinamična fasada za izzive obmorskega okolja – premišljena rešitev za hotel Blu Mare

Soltec odpira vrata in razkriva novo vizijo

V podjetju Soltec so potekali dnevi odprtih vrat, ki so privabili veliko obiskovalcev. Med 7. in 9. marcem so se imeli obiskovalci možnost seznaniti z novo vizijo in smerjo delovanja podjetja, ki se osredotoča na inovativne rešitve za udobno bivanje na prostem.

Na ogled so bile postavljene najnovejše stvaritve podjetja Soltec, med katerimi so izstopale bioklimatske pergole, zunanje kuhinje, carport s solarnim paketom in pametni smetarnik. Obiskovalci so se lahko sprehodili po proizvodnih prostorih in spoznali ljudi, ki stojijo za Soltec zgodbo.

Nova vizija za prihodnost

Podjetje Soltec se z novo vizijo usmerja k celovitemu konceptu za udobno bivanje na prostem. Ponujajo rešitve, ki združujejo udobje, funkcionalnost in estetiko.

“Želimo ustvariti prostore, ki so hkrati udobni, trajnostni in estetsko dovršeni,” je povedal direktor podjetja Soltec, Mirko Požar. “Naše inovativne rešitve ljudem omogočajo, da kar najbolje izkoristijo svoj zunanji prostor in uživajo v bivanju na prostem v vseh letnih časih.”

Dogodek je bil velik uspeh

Dnevi odprtih vrat so bili velik uspeh. Obiskovalci so bili navdušeni nad novo vizijo podjetja Soltec in inovativnimi rešitvami, ki so jih predstavili.

“Zelo sem navdušena nad pergolami,” je povedala ena od obiskovalk. “Točno to iščemo za našo teraso. Zdaj se že veselim poletja, da bomo lahko uživali v senci in udobju pergole.”

Podjetje Soltec je z dnevi odprtih vrat uspešno predstavilo novo vizijo in smer delovanja. Z inovativnimi rešitvami in fokusom na udobje bivanja na prostem so postavili trdne temelje za prihodnost.

O našem dogodku poročajo različni mediji:

Vaš kanal – v oddaji Smo dobri gospodarji

ePosavje 

Posavski obzornik

Radio Brežice

Radio Brežice 2

Občina Brežice

Sončna elektrarna z lastno podkonstrukcijo: korak naprej k energetski neodvisnosti in zeleni prihodnosti

Z veseljem sporočamo, da smo uspešno zaključili montažo lastne sončne elektrarne z močjo 45 kW, kar predstavlja pomemben korak naprej k bolj zeleni in energetsko neodvisni prihodnosti. Elektrarna je opremljena z inovativno podkonstrukcijo Soltec, ki smo jo razvili sami. Podkonstrukcija se ponaša z izjemno vzdržljivostjo, odpornostjo na vremenske vplive in enostavno montažo. Montaža sončne elektrarne je pomemben mejnik v našem prizadevanju za trajnostni razvoj. Z njo bomo zmanjšali svoj ogljični odtis in povečali energetsko neodvisnost.

 

Verjamemo, da je sončna energija ključna za boljšo prihodnost, in z veseljem bomo svoje znanje in izkušnje delili z drugimi.

 

K sodelovanju vabimo podjetja, ki se ukvarjajo s postavitvijo sončnih elektrarn. Z veseljem bomo delili svoje izkušnje in znanje o uporabi naše podkonstrukcije. Prepričani smo, da lahko skupaj dosežemo še boljše rezultate in prispevamo k zeleni prihodnosti.

Za sodelovanje nas kontaktirajte preko spletene strani https://soltec-solar.eu

Veselimo se vašega odziva!

Soltec dnevi odprtih vrat

Z velikim veseljem naznanjamo DNEVE ODPRTIH VRAT, ki bodo potekali od 7. do 9. marca 2024 v našem podjetju v Dobovi.

 

Pred kratkim smo se uspešno predstavili na mednarodnem sejmu R+T v Stuttgartu. Tam smo se pokazali kot edini ponudnik celovitega koncepta za udobno bivanje na prostem.  In to še ni vse – na našem razstavnem prostoru smo pokazali največ produktnih inovacij izmed vseh razstavljavcev. Ves čas razvijamo nekaj novega, da lahko v življenja naših kupcev vnašamo več življenja. Zato ponujamo rešitve na področjih:

Udobja

 • Zunanje kuhinje: inovativne kuhinje iz ALU konstrukcije in kompozita, ki so odporne na vse vremenske pogoje.
 • Bioklimatska pergola s Cabrio izvedbo: naša klasična bioklimatska pergola z inovativno patentirano lamelo je dobila Cabrio nadgradnjo, pri kateri se lamele obračajo od 0 do 160 stopinj in pospravijo na stran, kar omogoča neoviran pogled na nebo.

Shranjevanja in energije

 • Carport s solarnim paketom: nadstrešek za avto s solarnimi paneli za polnjenje električnega vozila.
 • Greenport: nadstrešek z zelenjem, ki ne zahteva vzdrževanja.
 • Pametni smetarnik: konstrukcija z ALU ovojem in zeleno streho, ki skriva prostor za tri velike zabojnike

Senčenja in dinamičnih fasad

 • Senčila: tehnično dovršene rešitve za senčenje. Dvižni, drsni in zložljivi paneli ponujajo senčenje, varnost in estetiko, zato lahko sestavljajo vrsto dinamičnih fasad

 

Zdaj pa želimo vse te novosti predstaviti tudi vam.

V okviru DNEVOV ODPRTIH VRAT boste imeli možnost videti celoten proizvodni proces in spoznati ljudi, ki stojijo za Soltec zgodbo.

 

Program:

Soltec odkriva prihodnost življenja na prostem na R+T 2024: Spoznajte inovacije!

Letos razkrivamo naše najnovejše stvaritve, s katerimi lahko preoblikujete vaše zunanje prostore v zavetja udobja in trajnosti. Predstavljamo naše zvezde predstave:

 

Zunanja kuhinja

Niso vse zunanje kuhinje enake. Pri Soltecu presegamo pričakovanja tako, da vaše najljubše funkcije iz kuhinje prinašamo na teraso. Naše zunanje kuhinje, ki so obdane z razkošnim ALU kompozitom, imajo trden nadstandarden kamniti pult, predale z mehkim zapiranjem, nežno ambientalno LED osvetlitev in druge skrbno izbrane detajle. Zasnovane so za tiste, ki cenijo drobne užitke v življenju, saj naše vrhunske zunanje kuhinje na novo definirajo obedovanje na prostem. Kombinirajte jih z našimi bioklimatskimi pergolami za resnično luksuzno doživetje zunanjega prostora.

 

Cabrio bioklimatska pergola

Soltec bioklimatska pergola je izdelana iz aluminija in je estetsko privlačna ter vsestranska. Njene nastavljive lamele vam omogočajo nadzor nad senčenjem in prezračevanjem, kar jo naredi popolno za katerikoli čas v letu. V vročih dneh odprte lamele odvajajo topel zrak, medtem ko zaprte lamele zagotavljajo prijetno okolje in zaščito pred neugodnim vremenom. Tisto, kar našo Cabrio pergolo ločuje od klasične različice, je možnost zlaganja lamel ob stran, zato da imate neoviran pogled na nebo. Naša edinstvena tehnologija vam omogoča, da lamele zavrtite do 160 stopinj, kar vam daje še več nadzora nad mikroklimo in olajša vzdrževanje.

 

Carport s solarnim paketom

Napolnite svoje električno vozilo, hkrati pa ga zaščitite pred vremenskimi vplivi z nadstreškom s carportom, ki smo mu dodali solarni paket. Izdelan iz trdnega aluminija, se ponaša s solarnimi paneli, polnilno postajo in opcijsko baterijo. Čas je za ekološko proizvodnjo energije za vaš avto.

 

Greenport

Doživite boljši stik z naravo. Obogatite različne strehe, nadstrešnice ali ute z bujnim zelenjem. Greenport je nadstrešek, ki ima trpežen aluminijasti okvir in skrbno izbrano ozelenitev, ki ne zahteva vzdrževanja. Tako lahko svoje okolje oblikujete v skladu s svojimi eko načeli. Privoščite si čistejši zrak in zmanjšajte svoj ogljični odtis s to inovativno rešitvijo za zeleno streho.

 

Senčila

Zavarujte svoje prostore s stilom z raznoliko ponudbo rolet podjetja Soltec. Od varnosti do senčenja, prezračevanja in estetike, naša senčila ponujajo celovito in rešitev, ki je lahko povsem prilagojena vašim željam. Spoznajte drsne, zgibne in dvižne panele, ki sestavljajo naša senčila. Zagotovo si že lahko predstavljate, kako izboljšujejo dizajn vaše stavbe.

 

Smetarnik

Pri Soltecu razmišljamo o vašem udobju tudi, ko imate roke polne. Naši smetarniki se odpirajo avtomatsko in vam omogočajo ločevanje odpadkov brez dotika. Poleg tega je ALU konstrukcija smetarnikov elegantna in se prilagaja drugim elementom zunanjega oblikovanja. Da pa mu dodate še eko noto, lahko smetnjak pokrijete z zeleno streho ali ga spremenite v cvetlično gredo.

 

Pridružite se nam na stojnici A22 v Hali 6 in osebno doživite, kako Soltec oblikuje prihodnost udobja in shranjevanja na prostem. Skupaj ustvarimo prostore, ki so tako luksuzni kot trajnostni. Vidimo se na sejmu R+T 2024!

Zimska akcija

IZPOLNITE VSE OBLJUBE

V letošnjem letu uresničite vse svoje obljube s pomočjo Soltec bioklimatske pergole. Več časa preživite zunaj, izkoristite pergolo za igro z otroki in klepet ob jutranji kavi. Povabite prijatelje in sorodnike na piknik ter spremenite svojo dolgočasno teraso v novo dnevno sobo na prostem.

Ne čakajte na pomlad, saj imamo za vas

ZIMSKE UGODNOSTI

ko vas ob nakupu Soltec bioklimatske pergole čaka

50 % popusta na 1x ZIP rolo.

Akcija traja od  8. januarja do 29. februarja (24.00) in velja le za nakupe pergol, potrjene v tem obdobju.

ZAKAJ JE SOLTEC BIOKLIMATSKA PERGOLA IDEALNA REŠITEV ZA VAS?

Dodaten bivalni prostor

S Soltec bioklimatsko pergolo si boste zagotovili dodaten bivalni prostor, kjer boste lahko brezskrbno uživali v družbi prijateljev in družine.

Popolna zaščita

Uživajte v vaših zunanjih prostorih ne glede na vremenske razmere. Inovativno zasnova in trdna konstrukcija vam bo zagotavila zaščito pred dežjem, snegom in soncem ter stabilnost v vetrovnih razmerah.

Po vaših merah

Prilagodite tip, velikost in barvo pergole po vaših željah in tako ustvarite ravnovesje med tehnološko dovršenostjo, udobjem in estetsko dopolnitvijo vašega doma.

Sodoben videz doma

Soltec bioklimatska pergola se s svojim minimalističnim izgledom zlije z okoljem in vašemu domu doda pridih sodobnosti. Nepremičnini pa dvigne vrednost.

Več svetlobe

Gibljivost lamel  do 120° vam omogoča, da v svoje življenje spustite več svetlobe in si prilagajate senco po svojem okusu.

Še več udobja

Z dodatno opremo prilagodite pergolo svojim željam in si ustvarite oazo miru in sprostitve, kjer boste pozabili na vse skrbi.

VELIKA IZBIRA DODATNE OPREME

Soltec bioklimatska pergola vam omogoča številne dodatne možnosti, s katerimi boste vaše bivanje na prostem  še bolj prilagodili svojim potrebam, željam in načinu življenja.

Soltec bioklimatksa pergola dodatna oprema

STEKLENI PANELI

Nevidna zaščita pred dežjem in snegom vam bo omogočila brezksrbno uživanje na vaši terasi ne glede na vremenske razmere.

DRSNI PANELI leseni in ALU

Več zasebnosti in poudarjeno eleganten videz celotne terase dvigne bivanje zunaj na povsem novo raven.

ZIP ROLOJI

Mororizirani roloji so najbolj priljubljena oblika zaščite pred soncem, vetrom in dežjem.

ZVOČNI SISTEMI

Z enim klikom spremenite vašo teraso v plesišče in se prepustite se svojim najljubšim ritmom.

OGREVANJE

Uživajte v prijetni družbi in nepozabnih trenutkih tudi v hladnih dnevih.

LED OSVETLITEV

Prilagodite svetlobo glede na vaše potrebe in vzdušje za še večje uživanje v večernem posedanju na terasi.

SENZORJI

Samodejna zaščita prostora (skladno z vremenskimi razmerami) vam omogoča, da brezbrižno uživate v družbi vaših najbližnjih.

WI-FI UPRAVLJANJE

Odpirajte  in zapirajte lamele in ugasnite luči, tudi ko vas ni doma.

TAKŠNA JE LAHKO VAŠA TERASA ŽE PRIHODNJO POMLAD

Soltec bioklimatske pergole krasijo vrtove, terase in balkone širom Evrope. Pridružite se mnogim, ki že uživajo v vedno popolni klimi pod svojo pergolo.

RAZLIČNE NAMESTITVE PERGOLE

Niti dve terasi nista enaki, zato posamezne tipe pergole prilagodimo vašim potrebam in željam. Tako vam ni treba sklepati kompromisov, pač pa vedno dobite pergolo, ki vam bo risala nasmeh na obraz še mnogo let.

NISTE PREPRIČANI?

Tako ugodne cene ne bodo več dolgo na voljo. Zato pošljite povpraševanje še danes. Prve sončne žarke boste tako zagotovo lahko pričakali pod svojo novo pergolo.

50 % POPUSTA

na ZIP rolo

POGOSTA VPRAŠANJA

ALI JE PERGOLA RES VODOTESNA?

Vrtljive lamele na strehi Soltec bioklimatske pergole se vodotesno zaprejo. Odvodnjavanje poteka skozi tehnično dovršene in skrite vodne kanale, ki potekajo od lamel skozi okvir konstrukcije in naprej skozi stebre konstrukcije pergole.

JE LAHKO VPETA ALI SAMOSTOJEČA?

Soltec bioklimatska pergola  je dostopna v osmih postavitvah; lahko je samostoječa ali vpeta v steno – obliko in število stebrov individualno prilagodimo.

KAKŠNE SO MOŽNOSTI BARV?

Poleg 4 standardnih barv je na voljo za konstrukcijo ter vrtljive lamele pergole več kot 1400 RAL barv. Lamele so lahko druge barve kot konstrukcija, s čimer prostor pod njo še dodatno posvetlimo.

ALI STE PROIZVAJALEC?
Podjetje Soltec d. o. o. z 20-letnimi izkušnjami na področju sodobnih senčil, dinamičnih fasad in balkonov, razvija in proizvaja bioklimatske pergole, carpote in glassporte. Z inovativnimi rešitvami zagotavljamo visoko bivalno udobje in sodoben dizajn objektov.

KDO STE IN KJE SE NAHAJATE?
Podjetje Soltec d. o. o. je srednje veliko podjetje s sedežem in lastno proizvodnjo v Dobovi v Sloveniji.

KAJ SE ZGODI, KO ODDAM POVPRAŠEVANJE?
Ko izpolnite obrazec in oddate povpraševanje, vas kontaktira naš svetovalec z informativno ponudbo. Ko jo potrdite, se pri vas oglasijo tehniki in izvedejo natančne meritve.

Sledi izdelava vaše pergole. Ko je ta pripravljena za montažo, vas obišče ekipa tehnikov, ki vam pergolo namestijo, jo testirajo ter vam pokažejo, kako z njo ravnati.

Tako jo lahko začnete takoj uporabljati. Mi pa ostanemo v stiku za vsa vaša dodatna vprašanja, vzdrževanje in servise.

 

STE ZA? STOPITE V STIK Z NAMI IN PRIDOBITE NAJBOLJŠO SOLTEC PONUDBO.

V okviru projekta Podjetništvo od blizu smo gostili študente z Višje strokovne šole Brežice

V podjetju Soltec smo nedavno gostili obetavne študente Višje strokovne šole Brežice v okviru projekta “Podjetništvo od Blizu”, ki ga organizira Business Club Slovenia. Srečanje je potekalo v duhu izmenjave znanj in izkušenj ter spodbujanja mladih k podjetniškemu razmišljanju.

Našim gostom smo predstavili pestro paleto produktov in storitev, ki jih ponujamo, ter z njimi delili vpogled v dinamično področje našega delovanja. Pogovarjali smo se o pomenu podjetij za lokalno okolje ter izpostavili ključne razloge, kako se v podjetju Soltec zavedamo pomena sodelovanja z lokalnim okoljem.

Prvič, lokalno sodelovanje krepi povezave in odnose z lokalno skupnostjo S tem ne le gradimo trdne temelje za trajnostno poslovanje, ampak tudi prispevamo k razvoju lokalne skupnosti in izboljšanju kakovosti življenja v njej.

Drugič, sodelovanje z lokalnimi institucijami, kot so izobraževalne ustanove, omogoča aktivno vključevanje mladih v poslovni svet. S tem prispevamo k oblikovanju naslednje generacije podjetnikov in strokovnjakov.

Tretjič, zavedamo se, da smo del širše skupnosti, in odgovornost do nje jemljemo zelo resno. Smo pomembna vez med lokalnim in globalnim in tako prispevamo k trajnostnemu razvoju, podpiramo lokalne projekte, v skupnost pa vnašamo ideje, ki jih prinašamo od drugod in tako gradimo boljšo prihodnost za vse.

Poleg predstavitve podjetja smo študentom pripravili tudi interaktivno delavnico o prodaji. Spoznali so naše CRM orodje, se seznanili z postopkom prodaje in si ogledali, kako delamo ponudbe. Poseben poudarek smo namenili inovaciji v naši ponudbi – QR kodi, ki strankam omogoča ogled 3D-modela pergole preko pametnih naprav. Z VR-tehnologijo lahko stranke virtualno postavijo izdelek na svojo teraso in si predstavljajo, kako bo videti končan projekt.

V podjetju Soltec cenimo priložnost, da lahko sodelujemo s študenti in mladimi ter jih navdušujemo za tehnologijo, razvoj, prodajo in podjetništvo na splošno. Verjamemo, da je vlaganje v izobraževanje in mentorstvo ključno za oblikovanje uspešne in trajnostne prihodnosti. S svojim sodelovanjem z Višjo strokovno šolo Brežice in Business Club Slovenia želimo spodbuditi nadaljnje projekte, ki bodo kreirali most med izobraževalnimi institucijami in poslovnim svetom.

Decembrska akcija

BODITE IZVIRNI

To leto podarite tisto, kar največ šteje: več časa z vašimi najdražjimi. Zunaj, na svežem zraku – v vsakem vremenu. To vam omogoča Soltec bioklimatska pergola.

Pravi čas za naročilo je zdaj, saj so tu

DECEMBRSKI PRAZNIKI,

ko vas ob nakupu Soltec bioklimatske pergole čakajo izjemne ugodnosti:

DAISY

mobilna aplikacija za upravljanje s pergolo

SENZORJI

za dež, veter in sneg

Akcija traja od  8. do 31. decembra (24.00) in velja le za nakupe pergol, potrjene v tem obdobju.

ZAKAJ JE SOLTEC BIOKLIMATSKA PERGOLA IDEALNA REŠITEV ZA VAS?

Dodaten bivalni prostor

S Soltec bioklimatsko pergolo si boste zagotovili dodaten bivalni prostor, kjer boste lahko brezskrbno uživali v družbi prijateljev in družine.

Popolna zaščita

Uživajte v vaših zunanjih prostorih ne glede na vremenske razmere. Inovativno zasnova in trdna konstrukcija vam bo zagotavila zaščito pred dežjem, snegom in soncem ter stabilnost v vetrovnih razmerah.

Po vaših merah

Prilagodite tip, velikost in barvo pergole po vaših željah in tako ustvarite ravnovesje med tehnološko dovršenostjo, udobjem in estetsko dopolnitvijo vašega doma.

Sodoben videz doma

Soltec bioklimatska pergola se s svojim minimalističnim izgledom zlije z okoljem in vašemu domu doda pridih sodobnosti. Nepremičnini pa dvigne vrednost.

Več svetlobe

Gibljivost lamel  do 120° vam omogoča, da v svoje življenje spustite več svetlobe in si prilagajate senco po svojem okusu.

Še več udobja

Z dodatno opremo prilagodite pergolo svojim željam in si ustvarite oazo miru in sprostitve, kjer boste pozabili na vse skrbi.

VELIKA IZBIRA DODATNE OPREME

Soltec bioklimatska pergola vam omogoča številne dodatne možnosti, s katerimi boste vaše bivanje na prostem  še bolj prilagodili svojim potrebam, željam in načinu življenja.

Soltec bioklimatksa pergola dodatna oprema

STEKLENI PANELI

Nevidna zaščita pred dežjem in snegom vam bo omogočila brezksrbno uživanje na vaši terasi ne glede na vremenske razmere.

DRSNI PANELI leseni in ALU

Več zasebnosti in poudarjeno eleganten videz celotne terase dvigne bivanje zunaj na povsem novo raven.

ZIP ROLOJI

Mororizirani roloji so najbolj priljubljena oblika zaščite pred soncem, vetrom in dežjem.

ZVOČNI SISTEMI

Z enim klikom spremenite vašo teraso v plesišče in se prepustite se svojim najljubšim ritmom.

OGREVANJE

Uživajte v prijetni družbi in nepozabnih trenutkih tudi v hladnih dnevih.

LED OSVETLITEV

Prilagodite svetlobo glede na vaše potrebe in vzdušje za še večje uživanje v večernem posedanju na terasi.

SENZORJI

Samodejna zaščita prostora (skladno z vremenskimi razmerami) vam omogoča, da brezbrižno uživate v družbi vaših najbližnjih.

WI-FI UPRAVLJANJE

Odpirajte  in zapirajte lamele in ugasnite luči, tudi ko vas ni doma.

TAKŠNA JE LAHKO VAŠA TERASA ŽE PRIHODNJO POMLAD

Soltec bioklimatske pergole krasijo vrtove, terase in balkone širom Evrope. Pridružite se mnogim, ki že uživajo v vedno popolni klimi pod svojo pergolo.

RAZLIČNE NAMESTITVE PERGOLE

Niti dve terasi nista enaki, zato posamezne tipe pergole prilagodimo vašim potrebam in željam. Tako vam ni treba sklepati kompromisov, pač pa vedno dobite pergolo, ki vam bo risala nasmeh na obraz še mnogo let.

NISTE PREPRIČANI?

Toliko ugodnosti, kot smo jih zbrali za BLACK FRIDAY, našim kupcem še nismo ponudili. Zato ne čakajte pomladi, saj se ta ponudba izteče 24. 11. Prve sončne žarke pa boste tako zagotovo lahko pričakali pod svojo novo pergolo.

DAISY

mobilna aplikacija za upravljanje s pergolo

SENZORJI

za dež, veter in sneg

POGOSTA VPRAŠANJA

ALI JE PERGOLA RES VODOTESNA?

Vrtljive lamele na strehi Soltec bioklimatske pergole se vodotesno zaprejo. Odvodnjavanje poteka skozi tehnično dovršene in skrite vodne kanale, ki potekajo od lamel skozi okvir konstrukcije in naprej skozi stebre konstrukcije pergole.

JE LAHKO VPETA ALI SAMOSTOJEČA?

Soltec bioklimatska pergola  je dostopna v osmih postavitvah; lahko je samostoječa ali vpeta v steno – obliko in število stebrov individualno prilagodimo.

KAKŠNE SO MOŽNOSTI BARV?

Poleg 4 standardnih barv je na voljo za konstrukcijo ter vrtljive lamele pergole več kot 1400 RAL barv. Lamele so lahko druge barve kot konstrukcija, s čimer prostor pod njo še dodatno posvetlimo.

ALI STE PROIZVAJALEC?
Podjetje Soltec d. o. o. z 20-letnimi izkušnjami na področju sodobnih senčil, dinamičnih fasad in balkonov, razvija in proizvaja bioklimatske pergole, carpote in glassporte. Z inovativnimi rešitvami zagotavljamo visoko bivalno udobje in sodoben dizajn objektov.

KDO STE IN KJE SE NAHAJATE?
Podjetje Soltec d. o. o. je srednje veliko podjetje s sedežem in lastno proizvodnjo v Dobovi v Sloveniji.

KAJ SE ZGODI, KO ODDAM POVPRAŠEVANJE?
Ko izpolnite obrazec in oddate povpraševanje, vas kontaktira naš svetovalec z informativno ponudbo. Ko jo potrdite, se pri vas oglasijo tehniki in izvedejo natančne meritve.

Sledi izdelava vaše pergole. Ko je ta pripravljena za montažo, vas obišče ekipa tehnikov, ki vam pergolo namestijo, jo testirajo ter vam pokažejo, kako z njo ravnati.

Tako jo lahko začnete takoj uporabljati. Mi pa ostanemo v stiku za vsa vaša dodatna vprašanja, vzdrževanje in servise.

 

STE ZA? STOPITE V STIK Z NAMI IN PRIDOBITE NAJBOLJŠO SOLTEC PONUDBO.

Bioklimatska pergola na obroke

pergola na obroke

Naši izdelki so zdaj še lažje dosegljivi. Ponujamo namreč financiranje v sodelovanju z inovativno storitvijo Leanpay.

Postopek odobritve traja le nekaj minut. Ta storitev omogoča strankam v Sloveniji obročno odplačevanje nakupa pergole. Da bi lahko izkoristili prednosti Leanpay storitve, potrebujete le veljavno kartico, ki omogoča plačila na spletu. Leanpay omogoča nakup do 12.000 EUR, ki jih lahko razdelite celo na 84 obrokov. Skozi celoten postopek pa vas ob nakupu vodijo naši prodajni svetovalci.

Veselimo se, da lahko svojim strankam ponudimo to novo možnost financiranja. Izkoristite sezonske akcije ter možnost obročnega odplačila in bioklimatska pergola bo kmalu na vaši terasi.

 

Želite izvedeti več?

Obrnite se na naše svetovalce: info@soltec.si

 

Za več informacij o Leanpay storitvah obiščite njihovo spletno stran.

Inovativna Soltec podkonstrukcija za solarne panele

Soltec podkonstrukcija za solarne panele

Prihodnost namestitve solarnih panelov na strehah

Napovedujemo lansiranje svojih inovativnih montažnih sistemov za solarne panele. Po desetletju izkušenj z obdelavo aluminijastih profilov smo namreč opazili potrebe trga in nanje odgovarjamo z izdelkom, ki presega pričakovanja zaradi svojih izjemnih lastnosti in prednosti:

 

Zakaj izbrati Soltec montažne sisteme za solarne panele?

 • Visoka odpornost na veter in sneg: inovativna geometrija komponent zagotavlja izjemno odpornost na veter, kar omogoča večjo moč kot pri ostalih izdelkih na trgu. To je naš odgovor na spremenljive vremenske razmere, ki smo jim priča v zadnjem času.
 • Dolgotrajna vzdržljivost: naši sistemi so iz zdelani iz visokokakovostnih nekorozivnih materialov, kot sta aluminij in inox, s čimer zagotavljamo dolgo življenjsko dobo.
 • Učinkovita namestitev: sistemi so zasnovani tako, da omogočajo enostavno prilagajanje po višini in širini, kar omogoča hitro inštalacijo. V preizkusih je naš sistem pokazal, da je 12–18 % hitrejši od sistemov, ki se sicer uporabljajo.
 • Modularne in standardizirane komponente: komponente je mogoče dobiti predsestavljene v setu ali posamezno, kar omogoča hitro in enostavno rokovanje. Posamezni elementi so standardizirani in uporabni za različne projekte, kar niža stroške in vam omogoča optimalno skladiščenje.
 • 10-letna garancija na izdelek: stojimo za kakovostjo in zanesljivostjo našega izdelka s 10-letno garancijo, kar zagotavlja dolgoročno učinkovitost in uspešnost vašega projekta.
 • Seti in posamezni elementi na zalogi: zmanjšajte čas trajanja projekta in optimizirajte svoje zaloge.

 

Soltec je podjetje, ki sliši potrebe trga, in lahko s svojo lastno razvojno ekipo nanje takoj odgovori. Tako ostajamo korak pred razmerami, ki jih prinašajo spremembe v poslovnem in naravnem okolju.  Naši montažni sistemi za solarne panele so rezultat desetletja izkušenj, rednih preizkusov, inovacij in zavezanosti odličnosti. 3 tipi naše najbolj priljubljene podkonstrukcije FV1 se ponašajo z nosilnostmi 200-240-290 kg/kljuko. Tako smo dokazali, da lahko ustvarjamo aluminijaste komponente, ki so močnejše od inoxa, hkrati pa lažje in cenejše.

 

Izberite Soltec za neprekosljivo učinkovitost pri namestitvi solarnih panelov. Pridružite se nam na poti k prihodnosti namestitve solarnih panelov na strehah.

Šumi

Pregled projekta Šumi

Zapuščina

Leta 1876 se je Josipina Schumi podala na sladek podvig in v skromni delavnici izdelovala umetelne sladkarije. Po pustošenju prve svetovne vojne je njeno dediščino nadaljeval gospod Dragutin Hribar, ki je tovarni vdihnil novo življenje, da si je kmalu prislužila sloves ene najboljših tovarn bonbonov v deželi.

Po burni drugi svetovni vojni se je za to stavbo začelo novo poglavje. Iz ruševin se je rodil slavni Šumi Pub. Pub je postal zatočišče svobodomiselnih umetnikov in intelektualcev, kraj, kjer so se srečevale ustvarjalne duše, med seboj delile ideje in uživale v družbi drug drugega. Tja so redno zahajali nekateri najuglednejši glasbeniki, novinarji in gledališčniki iz vse Slovenije.

Izzivi arhitekture

Center Šumi je danes odsev te bogate dediščine, vabilo, da postanete del njegovega naslednjega poglavja, kjer se sladki vonj preteklosti meša z ustvarjalno energijo sedanjosti.

Prve načrte za to novogradnjo je že leta 1996 izdelal znani arhitekt Boris Podrecca. Zgradba ima prepoznavna velika okna, posejana med betonskimi fasadnimi elementi. Da ne bi motili splošnega videza celotne stavbe, je bilo treba vgraditi zelo subtilna senčila za okna.

Soltec rešitev

Za toplotno in bivalno udobje smo izbrali subtilne roloje minimalističnega videza. Bistveni sestavni del rolojev je termofiberglas tkanina, ki zagotavlja več kot 90- odstotno zaščito pred pregrevanjem, hkrati pa ostaja prosojna in ne zastira pogleda na okolico.

V ta namen smo razvili 2 vrsti rolojev:

Roloji na zunanjih fasadah so tehnično zahtevni, saj se vgradijo med betonsko steno objekta in montažne betonske fasadne elemente. Zaradi različnih razdalj med stenami in fasadnimi paneli smo morali vse maske za vsako okno izdelati po meri. Roloji so izdelani v ZIP tehnologiji, kar pomeni, da je na blago privarjena zadrga, ki drsi po posebnem vodilu in drži blago napeto.

Roloji na atrijskih fasadah so minimalistični in vodeni z inox pletenicami, pritrjenimi direktno na aluminijasto fasado in služijo za vertikalno senčenje balkonov.